-Byta eller välja nytt assistansbolag? Vi hjälper dig!

– Över 10 år erfarenhet av förmedlingar

– Helt kostnadsfritt och inga förbindelser

En reseberättelse från en våra vänner som rest till Thailand

Dag 1:

Idag är det äntligen dags att resa till Thailand! Jag har gjort en hel del förberedelser för att göra resan så bekväm som möjligt, inklusive att boka en ledsagare och att informera flygbolaget om min funktionsnedsättning och eventuella behov av assistans under resan. Vi börjar dagen med att checka in på flygplatsen och vår ledsagare hjälper oss att hitta rätt terminal och att få assistans vid ombordstigning. Flygresan går bra och vi landar på Suvarnabhumi Airport i Bangkok.

Dag 2:

Idag är det dags att utforska Bangkok. Vi börjar dagen med att besöka Wat Pho, det stora tempelkomplexet som är känt för sin stora gula liggande Buddha. Vi tar oss dit med en handikappanpassad hyrbil som vi bokat innan resan. Wat Pho är verkligen imponerande, med många olika byggnader, altare och statyer att titta på. Vi har också tur att få se en traditionell thailändsk massagesession, som är en av de mest populära aktiviteterna på platsen.

Dag 3:

Idag åker vi till Khao Yai National Park, som ligger ungefär tre timmar norr om Bangkok. Vi tar oss dit med en handikappanpassad buss som vi bokat innan resan. Nationalparken är verkligen vacker, med vacker natur och många olika djur att se. Vi gör en vandring längs en av de olika stigarna och får se allt från gibbonapor till vita elefanter. På eftermiddagen besöker vi också Palio, en konstgjord by som är byggd i italiensk stil och som har många olika butiker och restauranger.

Dag 4:

Idag åker vi till Koh Samui, en av Thailands mest populära semesteröar. Vi tar oss dit med flyg och bor på ett handikappanpassat hotellrum som vi bokat innan resan. På eftermiddagen utforskar vi ön med en hyrbil, och besöker platser som Mae Nam Beach och Big Buddha Temple. Vi avslutar dagen med att äta middag på en av de många goda thailändska restaurangerna på ön.

Dag 5:

Idag är det sista dagen i Thailand, så vi passar på att göra lite shopping innan vi åker hem. Vi besöker Central Festival, ett stort köpcentrum med många affärer och restauranger.

Observera att Valfritt.nu inte har verifierat uppgifterna, var noggrann med att resan passar även era funktionshinder och att ni kollar så att tillgängligheten stämmer!


Går det att resa med funktionsnedsättning?

Ja , klart det gör!

Resa som funktionshindrad utomlands kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser kan det också bli en minnesvärd och givande upplevelse. En av de viktigaste förberedelserna är att boka en ledsagare, som kan hjälpa till med praktiska saker såsom att hitta rätt terminal på flygplatsen och att få assistans vid ombordstigning och landing. En ledsagare kan också vara en trygg person att prata med och som kan hjälpa till med kommunikationen på resmålet.

Du som assistansberättigad ska kunna leva ditt liv så ”vanligt” det bara går. Om ditt assistansbolag inte godkänner/stöttar dig i att resa utomlands med dina assistenter så bör du stå på dig eller kontakta oss för att se om vi kan hjälpa dig.

Innan resan är det viktigt att kontakta flygbolaget och informera om sin funktionsnedsättning och eventuella behov av assistans. Många flygbolag har speciella förmåner och tjänster för funktionshindrade resenärer, så det är viktigt att utnyttja dessa för att göra resan så bekväm som möjligt. Det kan också vara lämpligt att boka en plats i närheten av toaletten eller en annan lämplig plats, beroende på den egna funktionsnedsättningen.

Det kan också vara bra att ta med sig medföljande personliga assistenter som kan hjälpa till med personliga behov under resan. Dessa assistenter kan hjälpa till med saker som att äta, dricka, gå på toaletten och andra personliga behov. Det är också viktigt att informera assistenterna om eventuella speciella behov eller önskemål, så att de kan förbereda sig och hjälpa till på bästa sätt under resan.

Innan resan är det också viktigt att göra lite research om resmålet och undersöka om det finns speciella förmåner eller rabatter för funktionshindrade på platsen. Det kan vara bra att boka ett handikappanpassat hotellrum eller att hyra en handikappanpassad hyrbil för att underlätta resandet. Det kan också vara lämpligt att undersöka om det finns speciella transportmedel för funktionshindrade, såsom handikappanpassade bussar eller tåg.

Att resa som funktionshindrad kan kräva lite extra planering och förberedelse, men med rätt hjälp och stöd kan det bli en oförglömlig och meningsfull upplevelse. Genom att boka en ledsagare, kontakta flygbolaget och informera hotellet om eventuella behov i förväg underlättar. 

Rådgivning inom Assistans


020 12 16 12

____________________________


Hur går en förmedling till?

Läs mer om hur vi hjälper dig hitta det assistansbolag som passar bäst för dig

____________________________


Läs mer här

Trafikljus modellen

Vi utvärderar bolagen genom vår egen trafikljus modell

____________________________


Läs mer här

Daniel Wikström

Kundansvarig/grundare

020 12 16 12

Daniel@valfritt.nu

Emma Jansson

Kundansvarig

020 12 16 12

Emma@valfritt.nu

Om du hellre vill att vi kontaktar dig så lämna dina kontaktuppgifter nedan