-Byta eller välja nytt assistansbolag? Vi hjälper dig!

– Över 10 år erfarenhet av förmedlingar

– Helt kostnadsfritt och inga förbindelser

En reseberättelse från en våra vänner som rest till Italien

Dag 1:

Idag är det äntligen dags för min resa till Italien! Jag är så spänd och nervös, men jag vet att jag kommer att ha en fantastisk tid. Jag har packat mina väskor och är redo att åka.

På flygplatsen möter jag min ledsagare som ska hjälpa mig under resan. Han är väldigt hjälpsam och förklarar hur allt fungerar, vilket gör mig mycket mer avslappnad.

Efter en trevlig flygtur landar vi till slut i Italien. Vi hämtar våra väskor och går sedan till vårt hotell. Hotellrummet är mycket bekvämt och jag är väldigt nöjd med det.

Dag 2:

Idag är vi i Rom och vi börjar dagen med att gå runt och titta på de olika sevärdheterna. Vi besöker Colosseum, Pantheon och Fontana di Trevi. Det är så imponerande att se alla dessa historiska byggnader och jag är verkligen tacksam över att ha en ledsagare som kan hjälpa mig att navigera och förklara allt för mig.

Efter en lång dag av sightseeing tar vi en paus och äter lunch på en liten restaurang med utsikt över staden. Maten är fantastisk och jag är så tacksam över att få uppleva den italienska matkulturen.

Dag 3:

Idag besöker vi Vatikanstaten och Sixtinska Kapellet. Jag är så imponerad av all konst och arkitektur som finns här och jag är tacksam över att ha min ledsagare vid min sida för att förklara allt för mig.

Efter att ha sett alla sevärdheter tar vi en paus på en liten park och njuter av solen. Vi avslutar dagen med att äta middag på en mysig restaurang nära vårt hotell.

Dag 4:

Idag åker vi till Florens och besöker Galleria dell’Accademia där vi ser Michelangelos David-skulptur. Jag är så imponerad av skulpturen och jag är tacksam över att få se den i verkligheten.

Efter det besöker vi Il Duomo di Firenze och tittar på den fantastiska utsikten från kupolen. Vi avslutar dagen med att äta middag på en restaurang med utsikt över staden.

Observera att Valfritt.nu inte har verifierat uppgifterna, var noggrann med att resan passar även era funktionshinder och att ni kollar så att tillgängligheten stämmer!

Går det att resa med funktionsnedsättning?

Ja , klart det gör!

Resa som funktionshindrad utomlands kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser kan det också bli en minnesvärd och givande upplevelse. En av de viktigaste förberedelserna är att boka en ledsagare, som kan hjälpa till med praktiska saker såsom att hitta rätt terminal på flygplatsen och att få assistans vid ombordstigning och landing. En ledsagare kan också vara en trygg person att prata med och som kan hjälpa till med kommunikationen på resmålet.

Du som assistansberättigad ska kunna leva ditt liv så ”vanligt” det bara går. Om ditt assistansbolag inte godkänner/stöttar dig i att resa utomlands med dina assistenter så bör du stå på dig eller kontakta oss för att se om vi kan hjälpa dig.

Innan resan är det viktigt att kontakta flygbolaget och informera om sin funktionsnedsättning och eventuella behov av assistans. Många flygbolag har speciella förmåner och tjänster för funktionshindrade resenärer, så det är viktigt att utnyttja dessa för att göra resan så bekväm som möjligt. Det kan också vara lämpligt att boka en plats i närheten av toaletten eller en annan lämplig plats, beroende på den egna funktionsnedsättningen.

Det kan också vara bra att ta med sig medföljande personliga assistenter som kan hjälpa till med personliga behov under resan. Dessa assistenter kan hjälpa till med saker som att äta, dricka, gå på toaletten och andra personliga behov. Det är också viktigt att informera assistenterna om eventuella speciella behov eller önskemål, så att de kan förbereda sig och hjälpa till på bästa sätt under resan.

Innan resan är det också viktigt att göra lite research om resmålet och undersöka om det finns speciella förmåner eller rabatter för funktionshindrade på platsen. Det kan vara bra att boka ett handikappanpassat hotellrum eller att hyra en handikappanpassad hyrbil för att underlätta resandet. Det kan också vara lämpligt att undersöka om det finns speciella transportmedel för funktionshindrade, såsom handikappanpassade bussar eller tåg.

Att resa som funktionshindrad kan kräva lite extra planering och förberedelse, men med rätt hjälp och stöd kan det bli en oförglömlig och meningsfull upplevelse. Genom att boka en ledsagare, kontakta flygbolaget och informera hotellet om eventuella behov i förväg underlättar. 

Rådgivning inom Assistans

____________________________

Hur går en förmedling till?

Läs mer om hur vi hjälper dig hitta det assistansbolag som passar bäst för dig

____________________________

Trafikljus modellen

Vi utvärderar bolagen genom vår egen trafikljus modell

____________________________

Daniel Wikström

Kundansvarig/grundare

020 12 16 12

Daniel@valfritt.nu

Emma Jansson

Kundansvarig

020 12 16 12

Emma@valfritt.nu

Vill du att vi kontaktar dig vänligen lämna dina kontaktuppgifter nedan.
  • Kostnadsfri rådgivning utan förbindelser.
  • Vi är nöjda först när du är helt nöjd med din assistans.
  • Självklart är även du som hjälper någon med assistans välkommen att kontakta oss.
  • Ni väljer själva om ni vill träffa de Assistansbolag vi förslår.