-Byta eller välja nytt assistansbolag? Vi hjälper dig!

– Över 10 år erfarenhet av förmedlingar

– Helt kostnadsfritt och inga förbindelser

Hur ansöker man om assistansersättning?

Självklart kan våra experter hos assistansbolagen hjälpa er göra en ansökan och den servicen är nästan alltid utan kostnad. 

Men om ni önskar göra det själv så är nedan en guide för hur ni går till väga.

För att ansöka om assistansersättning behöver du fylla i en ansökan hos Försäkringskassan. Du kan göra det på deras hemsida eller genom att skicka in en pappersansökan till dem.

För att ansöka om assistansersättning behöver du ha ett personnummer och en e-legitimation, som du kan skaffa hos din bank eller på närmaste skatteverk. Du kan också ansöka om assistansersättning genom att kontakta Försäkringskassan via telefon eller genom att besöka deras kontor.

För att få assistansersättning måste du uppfylla vissa krav. Du måste till exempel ha en funktionsnedsättning som är varaktig och som påverkar din förmåga att delta i samhällets aktiviteter. Du måste också ha behov av assistans i vardagen för att kunna utföra viktiga aktiviteter som att äta, dricka, klä på dig, gå till toaletten och annat.

I ansökan om assistansersättning måste du beskriva din funktionsnedsättning och dina behov av assistans. Du måste också lämna uppgifter om hur du har fått din funktionsnedsättning och vilka medicinska undersökningar och behandlingar du har genomgått. Det kan vara bra att bifoga läkarintyg och andra dokument som stödjer din ansökan.

Försäkringskassan kommer sedan att bedöma din ansökan och besluta om du har rätt till assistansersättning. Om du får assistansersättning kan du få hjälp av en personlig assistent som kan hjälpa dig med viktiga aktiviteter i vardagen. Du kan också få hjälp med att anpassa din bostad, komma till och från arbete eller skola, och med att använda olika hjälpmedel.

Rådgivning inom Assistans

____________________________

Hur går en förmedling till?

Läs mer om hur vi hjälper dig hitta det assistansbolag som passar bäst för dig

____________________________

Trafikljus modellen

Vi utvärderar bolagen genom vår egen trafikljus modell

____________________________

Daniel Wikström

Kundansvarig/grundare

020 12 16 12

Daniel@valfritt.nu

Emma Jansson

Kundansvarig

020 12 16 12

Emma@valfritt.nu

Vill du att vi kontaktar dig vänligen lämna dina kontaktuppgifter nedan.
  • Kostnadsfri rådgivning utan förbindelser.
  • Vi är nöjda först när du är helt nöjd med din assistans.
  • Självklart är även du som hjälper någon med assistans välkommen att kontakta oss.
  • Ni väljer själva om ni vill träffa de Assistansbolag vi förslår.