Vanliga frågor & svar

Nedan har vi sammanställt en del av de frågor som vi får från personer som själva behöver omsorg samt dess anhöriga.

Hur kan er tjänst vara kostnadsfri?

Det stämmer att vi aldrig tar betalt för den hjälp vi ger till den som behöver omsorg. Vi får en ersättning från den aktör ni eventuellt väljer att få er omsorg från. Ersättningen för oss är den samma oavsett vilken aktör ni väljer att använda er av. Vårt ekonomiska incitament är detsamma oberoende av assistanssamordnare.

Hur kommer jag lättast i kontakt med er?

Du kan ringa oss på telnr. 020-12 16 12 eller skicka e-post till oss på kontakt@valfritt.nu.

Hur väljer ni ut de bästa assistansföretagen?

Vi har tagit fram en egen modell (Trafikljusmodellen) för att kvalitetssäkra assistansföretagen. Du är välkommen att läsa mer här.

Hur lång tid tar det att byta assistanssamordnare?

Det beror på många faktorer. Är avtalet med nuvarande assistanssamordnare uppsagt? Ibland så kan uppsägningstiden vara 3 månader eller mer. Det betyder att bytet minst tar 3 månader.

Analysen av samordnare från vår sida brukar gå ganska snabbt men det beror på hur speciella dina behov och önskemål är. Viktigast är att beslutet är väl genomtänkt och att vi hittar den bästa möjliga matchningen.

Våra

Kan ni hjälpa mig med att utöka antal timmar assistans?

Ja, det kan vi göra kontakta oss för mer information. kontakt@valfritt.nu

Jag vill behålla några av de assistenter jag har idag, går det?

Det är vanligt att man är nöjd med några eller alla assistenter men missnöjd med assistanssamordnaren. Ofta går det bra att ta med sig sina ”egna” assistenter till en ny arbetsgivare. Detta är en av de viktigaste frågan vi ställer när vi går igenom era önskemål. Var så tydlig det bara går så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Ibland är assistenterna negativa till ett byte, vilket är fullt naturligt, och det kan leda till att man väljer att inte byta assistansbolag. Vår roll är att ”hålla er hand” genom detta och vår erfarenhet är att det också blir bättre för assistenterna när du får bättre omsorg.

Har du också en fråga? Skicka ett mejl till kontakt@valfritt.nu så besvarar vi den.

  • Intresseanmälan
    Vänligen fyll i dina uppgifter nedan
Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig!

Not readable? Change text. captcha txt